Funkce a výhody tepelného čerpadla

Tepelné čerpadlo je zařízení, které dokáže přenášet tepelnou energii z jednoho místa na druhé. Jeho hlavní funkcí je zajistit vytápění a chlazení prostoru. Tepelná čerpadla využívají obnovitelné zdroje energie, jako je vzduch, voda nebo země, a pomocí speciálních kompresorů a chladicích cyklů přeměňují tuto energii na teplo nebo chlad, které se poté distribuuje do interiéru.

Hlavní funkce tepelného čerpadla

  1. Vytápění: Tepelná čerpadla přebírají teplo z okolí (např. ze vzduchu nebo země) a pomocí komprese a cyklu chladicí látky zvyšují jeho teplotu. Toto teplo je poté využito pro vytápění interiéru.
  2. Chlazení: Tepelná čerpadla mohou fungovat i v opačném směru, což umožňuje chlazení interiéru v horkých dnech. Proces se obrátí a tepelné čerpadlo odvádí teplo z místnosti ven.
  3. Ohřev teplé vody: Některá tepelná čerpadla jsou vybavena ohřívačem vody, který zajišťuje teplou vodu pro domácnost bez potřeby použití tradičního elektrického ohřevu.
  4. Energetická účinnost: Jednou z důležitých funkcí tepelného čerpadla je jeho energetická účinnost. Díky využívání obnovitelných zdrojů energie dokáže tepelné čerpadlo poskytnout vysokou úroveň výkonu s relativně nízkou spotřebou elektřiny.
  5. Ekologičnost: Tepelná čerpadla nevytvářejí emise skleníkových plynů ani spalováním paliv, což z nich činí ekologicky šetrné řešení pro vytápění a chlazení.

Tepelná čerpadla tak představují moderní a udržitelné technologické řešení, které snižuje energetickou náročnost a má pozitivní dopad na životní prostředí.


Fotovoltaické
elektrárny

Fotovoltaiku zajišťuje partnerská firma, se kterou spolupracujeme na společných projektech.

svp-solar.cz

Dotace
pro firmy i domácnosti

V ceně našich služeb vám zdarma pomůžeme s vyřízením dotačních titulů jako je Nová zelená úsporám atp.

Více informací

Neváhejte nás kontaktovat s jakýmkoliv dotazem, žádostí o kalkulaci, návrh řešení a podobně.

    Ochrana osobních údajů Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.